27 Mayıs 2010 Perşembe

Uzun Aralar Sonrası Karanlıktan Aydınlığa

Kısa bir özet yapayım. 
Muğla ve Ankara yolculukları ikisi de oldukça güzeldi. Deniz sezonunu Akyaka da açtım. Darısı Foça ve Çeşmenin başına artık. Sevdiceğim mezun olacak inşallah!! korsan balo düzenlemişler :) :) katılmamak olmaz biraz hırgürlü başladı ama çok güzel geçti. Bu hafta gene düğün için Ankara yolculuğu var hemde kaptan pilot olarak gitme ihtimalim bile var. İbo otomatik vitese iyice alıştırdı beni, araba falan kullanıyorum. 

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Golda Meir

İsrail devletinin 4. ve tarihindeki ilk kadın başbakanı olan Golda Meir (3 Mayıs 1898- 8 Aralık 1978 ), Blume Naidtich ve Moshe Mabovitch kızı olarak Kiev Ukraynada dünyaya geldi. Aile 1903 yılında Wisconsin Amerika ya göç etti. 1913 yılında ilk ve orta okulunu bitirdikten sonra Amerika da geçn siyon hareketine katıldı. 1917 yılında Filistin'e göç eden ilk grupların içinde yer aldı. Merhavia Kibbutz'unda kız kardeşi ile çalışmaya başlayan Golda Meir, 1928 yılında çalışan kadınlar konseyinin genel sekteri seçildi.
1948 yılında bağımsızlığı ilan eden İsrail'in bağımsızlık savaşlarında kabinde çalışma bakanlığı, diplomat ve dış ilişkiler bakanlığı gibi bakanlıklar yaptı. Yom Kippur savaşı ve Münih olimpiyatlarında İsrailli atletlerin öldürülmesi dönemindeki en önemli olaylardır. 1978 yılında Kudüs'te kanserden öldü.

Aralar Uzadı

Yeni görev, yoğun tempo ekstra işler ve birazda üşengeçlik. Boşladım biraz burayı ama tekrar düzene girene kadar sistemimi oturtmayı düşünüyorum. Yapılacak çok iş var.....