7 Temmuz 2011 Perşembe

WOT- Towers Of Midnight

Robert Jordan rahmetli olduktan sonra Wheel of Time serisi, Jordan'ın yazmış olduğu taslaklar doğrultusunda Brandon Sanderson tarafından yazılmaya devam etti. Serinin son ve 12. kitabı olarak " A Memory of Light" düşünülmüştü ancak kitabın olağanüstü sayfa sayısı nedeniyle AMOL parçalanıp üç kitap haline getirelerek yayınlanmasına karar verildi. İlk yayınlana bölüm olan "The Gathering Storm" un ardından "Towers of Midnight" da TOR publishing tarafından yayınlandı.

Yeni kitap hakkında ilk izlenimlerine göre Gathering Storm da farklı olarak serinin 3 ana karakterininden birisi olan Perrin Aybaranın bu kitapta en sık yer verilen karakterlerden birisi olduğunu gözüme çarptı. kitap genel itibariyle Jordan'ın stilini andırsa da kitabı toparlayabilmek ve sayfa sayısını kısaltmak  için bazı olay düğümleri read&fin-out mantığından uzak bir biçimde hemen bağlanmış. Ayrıca bu kitapta esas karakterlerden birisi olan Moraine Damodred tekrar seriye geri dönüş yapıyor.Serinin asıl kahramanı Dragon Reborn'umuz Rand Al'thor ise daha geri planda kalarak son kitaptan önce olaylar örgüsünün dışından durumu seyrediyor.

Heyecanla yeni yayınlanacak kitabı beklemeye başladım bile umarım bu devasa seri LOTR kıvamında bir produkisyon ile beyaz perdeye uyarlanır. Öyle olmasa bile düzgün bir yapılanma ile en az 3 sezonluk bir dizi halinde yayınlanabilir. Kötü bir legend of Seeker denemesinden sonra WOt umarım kimseyi hayal kırıklığına uğratmaz.

River Plate-Fenerbahçe ve Hayatım

River Plate kümeden düştü. Arjantinin 110 yıllık çınarı River Plate, senelerdir süre basiretsiz idari ve teknil yönetimler ve düzensiz kadro yapılanması nedeniyle play-off maçında Belgrano'ya yenilerek küme düştü. İkinci sarsıcı olay ise Türkiyeden geldi. Aziz Yıldırım ve 15 kişilik bir grup çete ve şike örgütlenmesi nedeniyle tutuklanıp cezaevine gönderildiler. Babaannemin ölümü, işten ayrılmam ve uzun süredir iş bulamamam nedeniyle çektiğim sıkıntılara birde sportif açıdan çok sevdiğim iki kulübün bu hale düşmesi tuz biber ekti. 

Sıkıntılı günlerde hep Allah'a sığınıp yardım için dua ediyorum. Elbet bu sıkıntılı günlerim geride kalacağına inanıyorum. Sevdiğim insan ile hayatımı birleştirebilmem için mutlak surette bir iş bulup hayatımı düzene koymam gerekiyor.