29 Ağustos 2008 Cuma

EFES Cup İzlenimler


Olmadı olmayacak bu takım. Kahredici bir görüntü sergiliyorlar. Birebir adam savunması olmayan gardlar.ile kolay sayı yiyen bir takım nasıl savunma direnci gösterir .Kerem Tunçeri'ye İspanya yaramış iyi niyetle savunup organize etmeye çalışıyor ama nafile, Ender Arslan savruk ve kontrolsüz genç ve yıldız takım seviyesindeki maçlarda Tony Parker ile karşılaştırılan adam 2006 dünya şampiyposundaki Litvanya maçı hariç ortalarda yok. Hidayet yaşanan sıkıntılardan ders almış ama içerde pasi vereceği adam Dwight Howard olmadığında gemiyi kurtarmaya çalışıyor. Statik hücum etme alışkanlığımızla savunmada Çakma Mutombo Fatih tercihi bizi yumaşatıyor. aslındaFatih den çok umutluydum. Pota altında kaos ve savunma direnci sağlayabildiği için ama o da blok yapma sevdasıyla ortayı kapatmada zaaf gösterince alçak posttan sayı yemede hiç zorlanmıyoruz! Semih ve Ömerlerin sakatlıkları oldukça belimizi bükecek gibi. Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçerinin gayretleriyle olmaz. Bize Gladyatör lazım. Ermal milli takımı bıraktı mı bilen varsa bi zahmet söyleyebilir mi?

Joey "The Boxer" Barton


Joey Barton sorunlu ve kavgacı kişiliğiyle ingiliz basınına zamanında oldukça çok malzeme vermişti. Daily Mail, Milner'ın satılması ve Geremi'nin sakatlığı sebebiyle Keegan'ın Arsenal maçında ona şans verme ihtimalinde bahsetmiş. Benim gördüğüm hapishane macerasından sonra uslanma sinyalleri verirse orta saha da Newcastle'ın aradığı çözüm olabilir. Olmadı Ricky "fatboy" Hatton ile meslektaş olmak için çalışmalara başlar.

Fenerbahçe Ve Rakiplerine Dair Haberler

- Porto Lucho Gonzalez ile olan kontratını 30 Haziran 2012 kadar uzattı.
- Arsene Wenger ve De Guzman haberleri hız kazandı. En son 30 milyonluk ek bütçe kullanabilir haberi transferin son günlerinde Gunners bir süpriz yapabileceğinin habercisi gibi

EFES CUP-7

2001 Avrupa şampiyonluğuyla tavan yapan basketbola karşı ilgi 2002 de yaşanan başarısızlıklar ve çekişmeler zinciri nedeniyle günden güne azalmakta. Bunun en iyi örneği sekiden Litvanya, Sırbistan, Çin gibi takımların oynadıkları Efes Cup maçlarına Portekiz,İngiltere ve Bosna Hersek gibi takımlar geldi. Bosna Hersek haricinde diğer iki takımın esamisi Avrupa da okunmaz bile ve bizim oynadığımız hazırlık maçlarında aldığımız en ciddi galibiyetler: Romanya ve İngiltere olmuş. Olimpiyatlarda Redream Takıma karşı çatır çatır top oynayan bir İspanya önceki Olimpiyatın altın madalyalı takımı Arjantini deviren Litvanya gibi takımlar karşısında pek şansımızın olacağını düşünmüyorum. 2010 da bir turnuva düzenleyeceğiz ama averaj takımı olmamak için çok çok çabalamamız gerekiyor. Özellikle Tanyeviç ve geleceğin takımını kuruyoruz safsatalarını bir kenara bırakmamız lazım. Nedir geleceğin takımı Arjantin de bir jenerasyon değişiyor ama adamlar halen daha madalya kovalamak için turnuvalara en iyi oyuncuları ile katılıyorlar. İstediğimiz ve arzuladığımız takımının çekirdeğini 2006 da gördük aynı filmin devamını seyretmek istiyorum.

Bol yıldızlı ve bol mücadele eden bir takım görmek ümidiyle

CL ve Gruplar


Dün yapılan kura çekimi sonucunda Fenerbahçe geçen seneye nazaran daha zorlu bir fikstürü olan bir gruba düştü. Özellikle Kiev ile kış aylarında oynayacak olması Brezilyalı ve İspanyol oyuncuların bünyelerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Bir diğer sorun ise Arsenal ile iki maçı arka arkaya oynayacak olması. Grubun kaderini kendi evlerinde zor puan kaybeden 3 takımın ( Porto,Arsenal ve FB) deplasman performansları belirleyecek! Yazının ilk bölümünde dezavantajlardan bahsettik. Avantaj olarak görülecek durum ise;
Arsenalin güç kaybeden ortasaha ve savunma kurgusu ( keza Aurelio gidişi ile fenerde aynı sıkıntıyı yaşıyor) ve Eduardo ve Van Persie'nin sakatlıklar nedeniyle verimsiz olmaları

Porto cephesinde ise Quaresma'nın Inter ile yaşadığı flört sonunda lider oyuncu eksiliği yaşamadı ihtimali kadro yapısı buna pek izin vermez gibi gözüksede Arjantinli ve Brezilya lı oyuncuları ile FB yakın ekolü denk bir mücadele sinayli veriyor.

Dinamo Kiev geçen senelerde yaşadığı istikrarsız sezonlardan sonra bu sene özellikle Spartak galibiyetleriyle ön plana çıksa da hızlı ve teknik oyuncularla kötü zeminde oynama alışkanlığı olan oyuncularının durumu sonuçları etkileyecektir.

28 Ağustos 2008 Perşembe

Antonio Puerta


Bu dünyadan yaklaşık bir sene önce göçüp gitti. Ardında bir eş ve tüm futbolseverlerin gözünde acı dakikaları içeren bir anı bıraktı. Kah Tribünler onu hatırladı kah Tv lerde tartışıldı. 44 yıl sonra gelen Avrupa şampiyonluğunda Sergio Ramos'la birlikte kupayı da kaldırdı. 23 Ağustos da anısına düzenlenen kupada takım arkadaşlar bir arada onu tekrar hatırladılar. Keşke NBA de olduğu gibi formasını da emekli edebilseler.

ACB ve Transferler

Son yıllarda İspanya da spor alanında yaşanan gelişmelerin en önemli habercisi Basketbol da alınan başarılardı. Önce Dünya şampiyonluğu ardından Avrupa şampiyonasında son anda kaçırılan bir şampiyonluk. Seyirci ortalaması ve doluluk oranları açısından ACB Avrupanın en verimli liglerinden birisinin oluşmasını da sağlıyor. Aşağıdaki link ile transfer hareketliliğinin efektif oluşu dikkatimi çekmedi değil.

ACB 08/09-Transferler

Ever Banega


Ever Banega,
Eski Boca Juniors'lı umut vadeden bir oyuncuydu ve Valencia da Koeman Aurelio mu Banega mı derken genç yıldız adayına 17 M gömdü . Artık şansını Vicente Calderon da denemeye karar vermiş olmalı ki imzayı attı.Valencia da Villa mı Silva mı derken Banega yı gönderdi. Yanında El Kun, Maxi Rodriguez ve Leo Franco ile Atletico tam bir Arjantin karması oldu.

İbrahim Kutluay İTÜ de


FB nin sembol isimlerinden kariyerinde bir çok başarıya ulaşmış bir oyuncu olarak İTÜ ye imza attı. Harun Erdenay la birlikte ikinci bir sponsor bularak tekrar Beko TBL de boy göstermesini umuyorum. Başarılar İbo !!

CL Ön Eleme Maçları ve Kuralar

Steau ve Partizan ilk maçlardan sonra takımlarımızı eleyebilecek bir görüntü vermemelerine rağmen oyuncu ve TD seçimlerinin sonuçları etkileyeceğinden korkuyordum. Korktuğum başıma geldi GS kolpa bir off-side golü ile elense de FB ilerisi için hiç umut vermedi. Değerlendirmeme önce GS ile başlayayım.

Öncelikle maçları aynı dijital platformun vermesi sebebiyle tam anlamıyla maçlara adapte olarak izleme imkanım olmadı. ama gördüğüm FB nazaran daha kaliteli ve geniş kadro seçeneği olan GS kanatları çalıştıramayan ve aynı kanada yığılan bir oyun anlayışıyla üretken olmadı. tek tek detaylara girmenin şu aşamada doğru olmayacağını var sayarak Skibbe nin Leverkusen de gösterdiği iç-dış saha dengesizliğini GS devam ettirmesi eleştirileri üstüne çekecektir.

FB için durum daha vahim bence, orta saha da direnç yok kanatlarda Uğur dağınık ve kademe hataları var Kazım ise sırtı dönük topları çok geride alıp içeri kat edemeyerek Gökhanın kanadı işlerlik kazandırmasını engelliyor. maldonado ise 18 dışına seken hiç bir topu alamayarak pozisyonundaki verimsizliğin tartışmasını devam ettiriyor.

Bence zor rakiplerle eşleşerek her iki takımda gerçeğe dönüş yapmalı ve uzun süreli yapılanmada altyapıdan çıkacak yetenekleri bulmaları gerektiğini düşünüyorum.

İlk Başlık

Klasik olacak ama "Hello World"

Merhaba dünya