28 Ağustos 2008 Perşembe

CL Ön Eleme Maçları ve Kuralar

Steau ve Partizan ilk maçlardan sonra takımlarımızı eleyebilecek bir görüntü vermemelerine rağmen oyuncu ve TD seçimlerinin sonuçları etkileyeceğinden korkuyordum. Korktuğum başıma geldi GS kolpa bir off-side golü ile elense de FB ilerisi için hiç umut vermedi. Değerlendirmeme önce GS ile başlayayım.

Öncelikle maçları aynı dijital platformun vermesi sebebiyle tam anlamıyla maçlara adapte olarak izleme imkanım olmadı. ama gördüğüm FB nazaran daha kaliteli ve geniş kadro seçeneği olan GS kanatları çalıştıramayan ve aynı kanada yığılan bir oyun anlayışıyla üretken olmadı. tek tek detaylara girmenin şu aşamada doğru olmayacağını var sayarak Skibbe nin Leverkusen de gösterdiği iç-dış saha dengesizliğini GS devam ettirmesi eleştirileri üstüne çekecektir.

FB için durum daha vahim bence, orta saha da direnç yok kanatlarda Uğur dağınık ve kademe hataları var Kazım ise sırtı dönük topları çok geride alıp içeri kat edemeyerek Gökhanın kanadı işlerlik kazandırmasını engelliyor. maldonado ise 18 dışına seken hiç bir topu alamayarak pozisyonundaki verimsizliğin tartışmasını devam ettiriyor.

Bence zor rakiplerle eşleşerek her iki takımda gerçeğe dönüş yapmalı ve uzun süreli yapılanmada altyapıdan çıkacak yetenekleri bulmaları gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: