24 Eylül 2008 Çarşamba

Gaizka Mendieta

İki gündür o blog senin bu blog benim dolaşırken bari kendi bloğumda da bir yazı yazıyım derken aklıma "kıyıda köşede kalanlar" kısmını boşladığım geldi. ilk bölümde yazdığım halen aktif top oynayan bşr oyuncu iken başlıkta da görüleceği gibi Mendiata 34 gibi erken bir yaşta sakatlıklar ve formsuzluklar gibi nedenlerle kariyerini sonlandırmış bir oyuncu. wiki türü sitelerde de bulunan bilgilerden Bilbao 1974 doğumlu kariyerinde Castellon,Valecia,Lazio,Barcelona,Liverpool,Middlebroughs gibi ortalama ve kalbur üstü takımlarda forma giydiği görülmekte. Bende en çok yer eden anısı ise Cuper li Valencia da yaşadığı Şampiyonluk ve CL finali. İyi topçu idi keşke daha fazla seyretseydik.

18 Eylül 2008 Perşembe

Los Millonores O Gallinas

River Plate fenerbahçeli olmama rağmen arjantinde sempati duyduğum takımdır. Geçen seneki Clasura şampiyonluğundan sonra "El Cholo" Diego Simone için hayat El Monumental de zorlanmaya başlayacak. Dün gece Velez Sarsfield a evinde 2-1 kaybedince apertura da ki şampiyonluğa olan inancı oldukça azaltmaya başladılar. Aslında Flores,Ojeda gibi transferler giden Abreu,Ariel "El Burrito" Ortega gibi oyuncuları aratmayacağı yönündeydi fakat 6 maçta sadece Rosario Central'i yenmiş olmaları oyuncuların işleri düzeltmesi için zamanlarını hızla azaldığını gösteriyor. Abelairas ve Buononotte gibi yıldız adaylarının transfer yapabilmesi için Apertura sezonu iyi değerlendirmeleri gerekiyor.

9 Eylül 2008 Salı

Kayıt Dışı - #1

Başlığa kocaman yazmışız futbol,basketbol ve hayata dair herşey! ee futbolu yazdık, basketbolu yazdık ne kaldı geriye yazmadığımız? Tabii ki biz fanilerin günlük koşuşturmasında arta kalanlar. nedir onlar? Kısaca anlatalım.
#Öncelikle hayatımı devam ettirmek için para kazanmam lazım haliyle para kazanmak için çalışmak. Tabi bizde dizime kadar gelen para yığınına sahip bir ebeveyn olmadığı için icra-i meslek ediyoruz. İş olarak tam olarak ne olduğu belli değil bence planlama gibi bişi ama kontrol başkasında, ben sadece yazıp çizip bu olmalı diyorum.
#Özel yaşama gelince insan ilişkilerin pek iyi olmadı kimilerine göre çok kıl, kimilerine göer soğuk bir karakter olduğum söyleniyor. Bazen ben bile kendimden nefret ediyorum o derece yani. iyi kötü bir kız arkadaşım var geleceği meçhul ( yazının bu bölümleri sanki şikayet ve bunalım havası yarattı) bir ilişkimiz var.
#Hayatımda çok fazla şeylere ihtiyaç duymuyorum. Yemek, internet ve güzel bir film yetebiliyor mutlu olmam için
# Ailem benim için oldukça önemli sayılır. Bazen kısır çekişmelere dalsamda annemle iyi anlaşırız. Babamla az biraz sorunlu bir ilişkim var. Geçmişte yaşadığım güvensizlik krizleri beni etkiledi. Aslında beni çok sever ama devamlı onu eleştirmem onu acaip rahatsız ediyor. Bazen kantarın topuzu kaçsa har gür arasında kaynayıp gidiyor.
# Pek fazla arkadaşım olduğunu söyleyemem bazıları gibi pek sıkı dostum yok. bi kaç tane arkadaşımla takılırım. Büyük ve eğlenceli şeyler için en yakınım diyebileceğim Kuzenim İbrahim'in mutlaka yanımda olması gerekiyor.

Şimdilik bu tip yazıları ara sırada bu blog da olursa okuyucularla paylaşmayı planlıyorum.

6 Eylül 2008 Cumartesi

Belçika Maçı ve Ukraynadan Kalanlar

Sakatlıklar ve çekişmeler sonucu adam gibi bir milli takım kuramayan kurt hoca! Tanjevic Ukrayna maçında elde ettiği galibiyetle bugün Belçika maçına çıkıyor. Real Madrid oynayan Alex Hervelle ile Eski CSKA lı Thomas Van Den Spiegel den mahrum Belçika önünde göstereceğimiz performans ve alacağımız galibiyet Polonya daki şampiyona için umutlarımızı tazelememize yarayacaktır. Galibiyetten önemlisi milli takımının nasıl oynadığı önemli bence; yıllardır geniş bir kadro ve bir sürü yetenekli oyuncu ile kendince en iyi jenarasyonumuz ile kendi evimizde sadece bir gümüş madalya almamız ve büyük şampiyonalarda rezil bir oyun ile yaşanan takım içi çekişmelerden sonra 86 ve üstü bir jenarasyon ağırlıklı bir kadro ile polonya da göstereceğimiz başarı evimizde yapacağımız 2010 için umut beslememize yardımcı olabilir.

Galibiyettende önemli olan bir şey belli NBA da Detroit ve Indiana gibi savunma ağırlıklı takımlara olan sempatim sebebiyle mücadele etmeyen bir takım benim için hep eksiktir. Hazırlık maçlarında eskisi gibi kendi ayarımızda olduğunu iddia ettiğimiz Sırbistan, Karadağ, Litvanya gibi takımların hiç birini yenememiş olmamız açıkçası beni düşündürüyor. yazıyı hayalimdeki kadro ile sonlandırayım.

Gardlar : Kerem Tunçeri,Engin Atsür,Tutku Açık,
Forward : Sinan Güler,Ömer Onan,İbrahim Kutluay, Barış Hersek
PF :Hidayet Tükoğlu,Ersan İlyasova,Kerem Gönlüm,Ermal Kurtoğlu
Pivot :Ömer Aşık,Kaya Peker,Semih Erden, Hüseyin Beşok

3 Eylül 2008 Çarşamba

Kıyıda Köşede Kalanlar : Juan Carlos Valerón Santan

Deportivo La Coruna'nın Şampiyon olduğu 99-2000 sezonundan sonra kadrosuna kattığı ve Efsanevi 1-4 ve 4-0 lik Milan maçlardaki inanılmaz oyunu ile aklımda kalan bir oyuncu idi. Bir dönem İspanyol milli takımın orta alanında da görev almıştı. Şimdilerde pek adı sanı duyulmasa da oynadığı dönemde gösterdiği performansla dikkati gerektiği kadar çekemediğini düşündüğüm oyunculardandır.

EPL Haftanın Takımı


Aslında EPL maçlarını seyretmediğimden pek yorum yapamadım. ESPN deki amcalar üşenmemiş liste çıkarmışlar. Dikkatimi çeken Dutchman'in blogunda yazdığı Amr Zaki(fotosu yanda) uzak ara fiyat performans oranını tavana vurdurmasıdır.

GK: David James (Portsmouth)
CB:
Calum Davenport (W Ham)
CB:
Gianni Zuiverloon (WBA)
CB:
Martin Laursen (Villa)
LM:
Tuncay (Boro)
CM:
Liam Lawrence (Stoke)
CM:
Luka Modric (Spurs)
RM:
Shaun Wright-Phillips (Man City)
ST:
Amir Zaki (Wigan)
ST:
Jermain Defoe (Portsmouth)
ST:
Robin Van Persie (Arsenal)

2 Eylül 2008 Salı

WC 2010 Elemeleri : USA

2010 Güney Afrika için tüm takımlar hazırlıklarını yaparken sitelerde maçlar için kadrolarda birer birer yayınlamaya başlandı. Yavaş yavaş oynadığı futbolla CONCACAF içerisinde dominant bir role soyunan USA oyuncularını da yurt dışına göndererek aradaki kalite farkını azalttığını gösteriyor. Draft sistemini de yerleştirdikleri sürece ligleri avrupadaki 4 büyüklü 7 kızkardeşli liglerden ayrılacaktır.

İşte kadro:

Goalkeepers: Brad Guzan (Aston Villa, England), Tim Howard (Everton, England)

Defenders: Carlos Bocanegra (Rennes, France), Danny Califf (Midtjylland, Denmark), Steve Cherundolo (Hannover, Germany), Frankie Hejduk (Columbus), Oguchi Onyewu (Standard Liege, Belgium), Michael Orozco (San Luis, Mexico), Heath Pearce (Hansa Rostock, Germany), Marvell Wynne (Toronto)

Midfielders: DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers, Scotland), Michael Bradley (Heerenveen, Netherlands), Ricardo Clark (Houston), Maurice Edu (Glasgow Rangers, Scotland), Sacha Kljestan (Chivas USA), Eddie Lewis (Los Angeles)

Forwards: Brian Ching (Houston), Landon Donovan (Los Angeles), Clint Dempsey (Fulham, England), Eddie Johnson (Cardiff, Wales)

Quote

Çok sevdiğim (Wheel of Time) WOT serisinde ki bazı alıntıları buraya taşıdım. Bazı şeyleri anlatmak için tam gediğine oturanları var.

It is the enemy you underestimate that kills you.


When a woman says she will obey you, of her own will, it is time to sleep lightly and watch your back

Death comes for us all. We can only chose how to face it when it comes.

Wounds to the pride are remembered long after wounds to the flesh.

Men fight when they should run, and fools fight when they should run

Only a fool thinks his enemies stand still when he isn't looking

1 Eylül 2008 Pazartesi

Kadro


Malaga kaybettiği oyuncular ve 4-04 Atletico Madrid yenilgisiyle La Liga nın ilk hafta itibariyle dibine demir atmış durumda, benim ilgimi çeken ise anne ve baba soyadlarını beraber kullanan İspanyol kültürünün uzun isimleri yerine takma adlarıyla tanınan oyuncular.
Brezilya da bu kültüre sahip ama yandaki kadroda bulunan 16 ve 24 nolu oyuncuların takma isimleri ile yıldız olmalarını ve Türkiyede ki genç çocukların kalplerinde taht kurmalarını kim ister ?

2010 WC Elemeleri:Arjantin

Arjantin teknik direktörü Alfio Basile ülkesinin 2010 dünya kupası için Peru ve Paraguay ile oynayacağı eleme maçları için aday kadrosunu açıkladı.

Roberto Abbondanzieri (Getafe), Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar); Javier Zanetti (Internazionale), Daniel Diaz (Getafe), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gonzalo Rodriguez (Villarreal), Martin Demichelis (Bayern Munich), Fabricio Coloccini (Newcastle), Gabriel Heinze (Real Madrid); Juan Roman Riquelme, Sebastian Battaglia ( Boca Juniors), Jonas Gutierrez (Newcastle), Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid), Esteban Cambiasso (Internazionale), Angel Di Maria (Benfica), Andres D'Alessandro (Internacional); Lionel Messi (Barcelona), Carlos Tevez (Manchester United), Sergio Aguero (Atletico Madrid), German Denis (Napoli), Lisandro Lopez (Porto).

Yukarıdaki kadrodaki ilgimi çeken isimler Romero,Diaz,Rodriguez gibi oyuncularla klasik milli takım oyuncu havuzunda çeşitlilik sağlanmaya başlanmış gibi.

Monaco da Bir Koreli:Park Chu-Young


Park Chu-Young

Fransa ligi pek ilgimi çeken bir lig değil ama ilginç transfer haberleriyle ve patlama yapmaya aday olup yapamamış oyuncuları rehabilite eden yapısıyla ilginç olabilir. Başlıktaki adı geçen oyuncu Güney Kore den Monaco ya gelen bir genç yetenek. 2004 de Korede yılın genç oyuncusu ödülünü alan oyuncu 2 milyon Euro ya kırmızı beyazlı formayı giyecek. Özellikle serbest atışlardaki başarısından söz edilen 1985 doğumlu oyuncunun Ligue 1 performansını merak ediyorum.

Lyon Vs. St. Etienne


Dün akşamki maç Lyon un son yıllarda domine etmesiyle yavanlayan, genç yıldızlarını İspanya ve İngiltere liglerine kaptıran bir ligin seyredilmesi en akla yakın maçlarından birisiydi. Lyon da Benzema, St Etienne de Gomis Euro 2008 de dikkat çekebilecek potansiyele sahip olmalarına rağmen Domenech'in yaşlı genç! karması milli takım oluşturma takıntısıyla gerçek performanslarını ortaya koyamadılar. Kanal A maçı çok fazla hırpalamadan anlatabilen bir yorumcu-spiker ikilisiyle maçı idare etti. Yoğun yağışla birlikte iki takım ağır sıklet boksörleri gibi orta sahada birbirlerini kontrol edip ataklara çıkmaya çalıştı. Ani ileri çıkışlarda gol arayan St Etienne nazaran daha derli toplu gelmeye çalışan Lyon Govou'nun etkisiz oyunu sebebiyle kanatlardan Benzema yı besleyemedi. Gomis kontra fırsatlarını uzaktan şutlarla harcayınca ilk yarıda gol çıkmadı. İkinci yarı aynı şeyleri izleme ihtimalimizi Benzema akıl dolu bir plase ile sonlandırdı. Maç Lyon'un galibiyeti ile bitmiş olsada Bodmer, Revelliere ve Makoun gibi oyuncuların performanslarıyla Benzema'nın arzusu devam etmediği sürece Lyon'un dominant günleri fazla uzun sürmeyebilir.


Maçtan kalan en ilgi çekici enstantane ise Frederic Piquionne oyuna girerken kendisine tepki gösteren seyircilere cevabını muhteşem bir şut ile cevaplayıp stadı sessizliğe büründürmesiydi.