22 Ekim 2008 Çarşamba

kadınlar

Kadınları anlayanlar varsa bana da anlatsınlar''' kadınlar ne isterde " mel gibson böyle konuşmuştu. Katılıyorum gerçekten kadınlar ne ister?

21 Ekim 2008 Salı

Kayıt Dışı -#2

Üzerimde ki uyuşukluğu atmam için bir silkinmeye ihtiyacım var. Geçen kız arkadaşımla bir tartışma sonrası bana söylediği "hayatın işle ev arasına tıkılmış, deşarj olamıyorsun. kafanı olur olmaz işlere takıp hayatı kaçırıyorsun" tespitlerinden sonra yeni bir yön vermek üzere düşünmee başladım. Aslında yeni bir ben yaratamayacağım için değiştirmek ve geliştirmek istediğim yönlerimi araştırmam gerektiğini düşünüyorum. Jacques Brel "yetenek bir şeyi yapma isteğidir" demiş. Bu söz kendisinin meşhur "Amsterdam" şarkısını dinlerken gösterdiği duygu yoğunluğu üzerine düşünmeme ve hayat hikayesini araştırmama yol açtı. Öğrendiğim kadarıyla mücadele gücü ve gayretleri bana ilham verebilecek kadar ilginç bir adam.

İşe ruhsal ve fiziksel bir SWOT analizimi yaparak başlamak kanaatindeyim. Analiz sonunda kendimi değiştirmek olmasada daha iyiye dönüştürmek adına yapabileceğim şeyleri görebilirim.

Come Back

Uzun zamandır bloğu boşladım haliyle tabi yazılacak çizilecek şeylerin sayısıda arttı. Yazısız geçen süre de önemli olaylar oldu başlıkları bir sıralayım hepsinin altına gereken yorumlarımı kısa kısa yapacağız.

Konu 1: Milli maçlar ve 2010 Dünya Kupası Elemeleri
- Mucizevi bir Estonya beraberliği !!! ve olması gereken bir Bosna galibiyetiyle iki maçı kapattık. Oynanan oyundan sonra İspanya maçlarında fark yermiyiz? Yoksa garip bir biçimde büyük ve stresli maçlarda en umulmadık sonuçları alan takım olma özelliğini devam mı ettireceğiz? Bu iki soruya kesin cevap verebilen insan türk milli takımının tüm maçlarına iddia oynayabilir.

Konu 2: El SuperClasico: River Plate vs Boca Juniors

- Aslında 19 ekimde oynanacak maç için oldukça heyecanlıydım. River kötü giden 2008 Apertura sezonunda taraftarlarının ağzına bir parmak bal çalacak bir derbi galibiyetini alır diye umuyordum ama tonla eksiği olan Boca usta ayağı Riquelme'nin adresi teslim ortasında genç golcüsü Lucas Viattri ile El Monumental den mutlu ayrıldı. NTVSPOR un maç öncesi yayınını da oldukça beğendim. Güzel hazırlanmış bir derbi idi. Kardeş kanalı NTV de Roma - Inter maçı vardı. Dönüşümlü seyrettiğim maçta Avrupada ki organizasyon seviyesi ile Arjantin deki sertliği karşılaştırma imkanı buldum. Arjantinden çıkan adam eğer korkak değilse İtalya dair her ligde korakor top oynar.

Konu 3 : Euroleague Opening Night!

- NBA TV gibi başlık attım. Fenerbahçe sezonun açılış maçında bir çok eksiğine rağmen son 2 dk da (livescore dan gördüğüm kadarıyla) maçı verdi. Vidmar'ın oyunu ile Green in performansı biraz bende soru işaretleri yaratmaya başladı. Acilen uzun oyuncu ve winner özelliği olan bir oyuncu ile daha dengeli maçlar oynayacağını düşünüyorum. Bu arada bir iki çift de yayıncı kuruluşa söylemek lazım. Evet maçların yayın hakları iyi bir ücret ödenerek alınmış olsa da şu ekonomik ortamda şifresiz kanalla maçları vererek pazarlama ve reklam payının arttırılmasını hedeflenmesi daha mantıklı bir yol gibi geldi. Uzunca bir süredir Basketbol seyircisini tribüne ve ekran başına çekmek için verilen emek şifreli kanalla yok edilmesinden endişe etmekteyim.