25 Şubat 2009 Çarşamba

Clasura 2009 - Başlarken

Kasım 2008 de yazdığım yazıda "Nereye River?" diye sormuştum. Anlaşılan Simone'nin ayrılması ve Tuzzio gibi tecrübelilerin gönderilmesinden sonra river kimliğini bulmuş gibi, ChristianFabbiani ve Marcelo Gallardo takviyeleriyle birlikte aperturanın ilk 3 maçında bir berbaberlik 2 galibiyet alması sezonun devamı için gerçekten umut verici bir gelişme olarak görmekteyim. Tam burada Fabbiani için bir parantez açmak istiyorum. "El Ogro" lakaplı bu tosuncuk 1.88 cm boya ve iddialarına göre 97Kg ağırlıkla Clasuranın yıldızı parlayıp transfer yapabilecek forvet adaylarından birisi olması muhtemel. Copa libertadores ve ligde oynadığı oyunla River'a pozitif ibr etki yaptığı söylenebilir. Kariyerinde CFR Cluj takımı ile avrupa macerası yaşayan Fabbiani daha yüksek hedefler için yıldızını parlatacağı doğru yerde.
Bu sezonun patlama yapmasını beklediğim diğer isimleri ise Gorosito'nun genç takımdan devre arası kampa davet ettiği bir dönem Barcelona'nın da takip ettiği Erik Lamela. Eğer imkan bulup da sert arjantin ligine gereken uyumu sağlayabilirse River kendi Messi'sini bulmuş bile olabilir. Kampa davet edilen bir diğer 16'lık yetenek David Villalba da Gorosito'nun River geleceğinde rol oynacağını düşündüğü bir başka isim. Bu arada patlama yapması beklenen Villarealden kiralık Robert Flores de takip edilmesi gereken bir diğer isim olarak öne çıkıyor.

NTV sporda canlı bir maçını seyredersem geçen Aperturaya göre takımdaki değişiklikleri daha doğru bir şekilde değerlendirme imkanı olacaktır. bir dahaki yazıda bunu değerlendirmeye çalışacağım.

Hiç yorum yok: