28 Şubat 2009 Cumartesi

Şampiyon Kadrolar- Deportivo de La Coruña

Geçen internette dolaşırken ve livescore da maç skorlarına bakarken La Liga takımlarından en sempatik bulduğum takım gözüme çarptı. Fırsat buldukça takip ettiğim bir lig olan ispanya liginin biz türklere en sempatik gelen takımı "Los Turcos" lakabıyla tanınan deportivo La Coruna'dır. Aşağılam amacıyla söylenen "türkler" lakabını bir güç övgüsü olarak kabul eden takımın taraftarları stadları Estadio Riazor da kale arkasında her maç bir türk bayrağını da açarak bu durumdan gurur duyduklarını göstermeye devam ediyorlar.
Javier Irrueta yönetiminde tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu kazanan bu takım o dönemde kadrosunda bulundurduğu Valeron, Bebeto, Donato, Mauro Silva, Dhjalminha, Naybet, Fran , Rivaldo, Makaay gibi oyuncularla rüya gibi bir 99-00 sezonunun ardından şampiyonluğa ulaşmıştı. O günlerden net biçimde hatırladığım ise çiçek bozuğu suratıyla Mauro silva'nın 39 yaşında orta sahada basmadık yer bırakmayan oyun temposuydu. O efsane kadroyu bir kez daha hatırlatmak istedim.
Songo'o - Romero, Naybet, Donato, Manuel Pablo - Fran, Mauro Silva, Flávio Conceiçao, Víctor Sánchez, Djalminha - Makaay

Hiç yorum yok: