25 Şubat 2009 Çarşamba

Peri Masalı Devam Edecek Mi?

2008-2009 sezonu tüm ligler için süprizlerle dolu oldu. Turkcell Super ligden incelemeye başlarsak. Geçen sene sinyalini veren Anadolu futbolunun yükselişi Sivas ve Trabzonun ligin zirvesine kurulmasıyla iyice kendini hissettirdi. Uzun yıllardır heyecanlı bir lig seyredemeyen yurdum insanı tuttuğu takımın çalkantılar ve kötü yönetim sebebiyle başarılı olamaması yüzünden yükselen anadolu futboluna gereken ilgiliyi göstermediğini düşünüyorum. (Kayserinin stad atılımı, ankaraspor,sivas ve trabzonun örnek futbolcu transfer politikalı ayrı bir yazı konusu olacak)

Gelelim acı vatan Almanya'ya 2008 son aylarında sayısız blog da yazılıp çizilen Hoffenheim hikayesinden ziyade Hamburg,Leverkusen, Köln gibi takımların toparlanması, 90'ların ikinci yarısından beridir seyirci ortalamasına ters bir sportif başarı gösterene Dortmund ile Berlinin öteki takımı Hertha şampiyonluk Çanağı!! için yarışı zevkli hale getiriyor.

İtalya ve İspanya yukarıda anlatılan liglere nazaran daha tahmin edilebilir takımlarca domine edilmekte. Özellikle Barcelona'nın Pep Guardiola yönetiminde ligi salladığı dönem Espanyol mağlubiyeti ile biraz durulmuş gibi, aynı durum İnter içinde söylenebilir. Fırtına gibi başladıkları ligin ilk yarısından sonra ikinci yarıda tutukluk yapan inter yavaş yavaş arayı açmaya başladı. "Special One" CL kupasını alırsa Moratti heykelini milanoya dikeceğini düşünüyorum.

Fransa ve Hollanda gibi Avrupanın oyuncu fabrikası liglerinde ise pek şaşırtıcı sonuçlar alınmasa da tepede Lyon'un uzun süren yalnızlığının Marsilya, Bordeaux gibi takımlarca bozulacağı düşünmemize sebep olan bir sıralama var.

Dünyanın en çok seyredilen liginde ise durum pek farklı değil. Liverpool uzun süren şampiyonluk hayalini bu sezon ulaşıp ulaşamayacağını derbilerin değil de orta sıra takımlarından alacağı puanlara bağlı olduğunu düşünebiliriz. City beraberliğiyle zirveden uzaklaşan Liverpool'un aksine Manchester United futbol sezonunun sonlarına doğru klasikleşen deparına başladı. FA cup lig CL derken belki de 2009 da akılda kalacak en ilginç görüntüleri huysuz bir iskoçun kırmızı yüzünde göreceğiz.

Hiç yorum yok: